اگر شخصي در عصر غيبت به وظايف ياد شده عمل کند، داراي برتريهايي خواهد بود که تعدادي از آنها از نگاهِ روايات چنين است:
1. منتظران راستين، بسان حاضران در خيمه آن حضرت هنگام ظهور خواهندبود؛ چنانکه امام صادقعليه السلام فرمود: «مَنْمَاتَ مِنْکُمُعَلي هَذاالْاَمْرِ مُنتَظِراًکانَ کَمَنْ هُوَ فِيالفُسْطَاطِالَّذِي لِلْقائمعليه السلام». [1] .
2. ثواب انتظار همانند پاداش نماز و روزه است.
امام باقرعليه السلام ميفرمايد: «وَاعْلَمُوا اَنَّ المُنتَظِرَ لِهذا الاَمْرِ لَهُ مِثْلُ اَجْرِ الصَّائِمِ القائِمِ...» [2] ؛ «آگاه باشيد که پاداش منتظر اين امر بسان پاداش روزه دار شب زندهدار است».
3. گراميترين امت و رفيق پيامبرصلي الله عليه وآله است.
خودآنحضرتعليه السلام فرمود:«...اُولئِکَ رُفَقائي وَاکْرَمُ اُمَّتي عَلَيَّ» [3] ؛ «ايشان همراهان من و گراميترين امت من بر من هستند».
4. بسان مجاهدان در راه خدا در رکاب حضرت رسولصلي الله عليه وآله است. [4] .
5. پاداش او برابر با هزار شهيد از شهداي صدر اسلام است.
امام سجادعليه السلام فرمود: «مَن ثَبَتَ عَلي مُوالاتِنا فِي غَيْبَةِ قائِمِنا اَعْطاهُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ اَجْرَ اَلْفَ شَهيدٍ مِنْ شُهَداءِ بَدْرٍ وَاُحُدٍ»؛ [5] «کسي که در غيبت قائم ما بر موالات ما پايدار باشد، خداي تعالي اجر هزار شهيد از شهداي بدر و احد به وي عطا فرمايد».
توجه به اين نکته نيز لازم است که تنها انسانها نيستند که منتظر ظهور و قيام حضرت مهديعليه السلام هستند؛ بلکه تمامي موجودات و نظام هستي در انتظار برپايي حاکميت عدل و قسط به سر ميبرند؛ زيرا تنها در آن جامعه نظام آفرينش دقيقاً طبق خواست الهي و به دور از هر گونه ظلم و تعدي، اداره خواهد شد. گروهي از اين منتظران - که در روايات به آنها تصريح شده است - فرشتگانياند که براي ياري امام حسينعليه السلام در روز عاشورا به زمين آمدند و خداوند به آنان امر فرمود تا هنگام قيام حضرت مهديعليه السلام بمانند و آن حضرت را ياري کنند. امام صادقعليه السلام اين انتظار را اين گونه بيان فرموده است: «فَهُمْ عِندَ قَبرِهِ شُعْثٌ غُبْرٌ يَبْکُونَ اِلي يَومِ القِيامَةِ وَهُمْ يَنتَظِرُونَ خُرُوجَ القائِمِعليه السلام»؛ [6] «و آنان نزد قبر او پريشان و گردآلود تا روز رستاخيز گريانند و ايشان در انتظار خروج قائم به سر ميبرند».
در برخي روايات نيز گفته شده است: ساکنان زمين و آسمان از قيام و حکومت آن حضرت راضي ميشوند و اين رضايت بيانگر انتظار ايشان از برپايي آن حکومت است.
پی نوشت ها:
[1] ر.ک: الکافي، ج 5، ص 22، ح 2؛ کمالالدين، ج 2، ص 357؛ الغيبة، ص 200، ح 15.
[2] الکافي، ج 2، ص 222، ح 4.
[3] کمالالدين، ج 1، ص 286، ح 3.
[4] عيون اخبار الرضاعليه السلام، ج 1، ص 36 و68؛ کمالالدين، ج 1، ص 317، ح 3؛ ر.ک: الکافي، ج 1، ص 371، ح 2.
[5] کمالالدين، ج 1، ص 323، ح 6.
[6] الغيبة، ص 309، ح 4.