بخش نوزدهم : حزب الله در بیروت و جنوب
با ضرباتی که رزمندگان مقاومت به ارتش اسرائیل در بیروت و حومه آن وارد کردند، این ارتش مجبور به عقب نشینی از بیروت به رودخانه «الاولی» شهر صیدا در سال 1983 شد. با حصول امنیت نسبی در بیروت، حزب الله دو تن از روحانیون خود را به ضاحیه (حومه جنوبی بیروت) که در آن هنگام پایگاه جنبش امل به شمار می رفت، اعزام کرد. سید ابراهیم الامین و سید حسن نصرالله به عنوان دو رهبر عمده و اصلی حزب الله در بیروت مستقر شدند.
گسترش و توسعه حزب الله در جنوب لبنان با مانع سیطره نفوذ جنبش امل در این منطقه مواجه شد، اما ناتوانی امل در رویارویی با چالش نظامی اسرائیل در جنوب لبنان، باعث شد تا گروه های نظامی به رهبری روحانیون رادیکال و انقلابی مرتبط با ایران پا به عرصه وجود گذارند و تمایلات جنگ علیه اسرائیل را گسترش دهند. این گروه ها همراه با تعدادی از شبکه های کوچک مقاومت به رهبری «شیخ راغب حرب» تحت پرچم «تجمع علمای جبل عامل» گرد هم آمدند و سپس به حزب الله پیوستند و پایه های اولیه گسترش حزب الله در جنوب لبنان را پایه گذاری کردند.
بدین ترتیب، عملیات مقاومت حزب در جنوب، نه تنها از نفوذ جنبش امل در منطقه کاست، بلکه خطر بزرگی برای نظامیان اسرائیل به وجود آورد.
بدین گونه، حزب الله بعد از بعلبک، در بیروت و سپس در جنوب حضور پیدا کرد. اما به رغم صدور بیانیه ای با امضای حزب الله در سال 1984، هم چنان تا اوایل سال 1985 به صورت کاملاً مخفی فعالیت می کرد و اقدام به اعلام موجودیت رسمی نکرد.
به جهت ترویج فرهنگ اسلامی و معرفتی ، استفاده از کلیه ابزارها ، قالبها ، مقالات و محتویات چندرسانه ای (صدا و تصویر) به جز برای موارد تجاری بلامانع است .
کپی برداری و حذف کپی رایت از آواتارها، ابزارهای وبلاگی (کد و گرافیک) و قالبهای پایگاه جامع عاشورا شرعا حرام و قابل پیگرد قضایی است.
Copyright © 2014 / 1393 Ashoora.ir
چند نکته:
• نظرات شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت منتشر خواهد شد.
• نظرات تکراری و تبلیغاتی(به جز وبلاگ ها) تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• در صورتی که نظر شما نیاز به پاسخ دارد، پاسخ خود را در ذیل همان موضوع دنبال فرمایید.