فشار قبر
به رسول خدا صلی الله علیه و اله خبر دادند که سعد بن معاذ فوت کرده است. پیغمبر صلی الله علیه و اله با اصحاب از جای برخاستند و با دستور حضرت، سعد را غسل دادند. پس از انجام مراسم غسل و کفن، او را در تابوت گذاشته، برای دفن حرکت دادند.
در تشییع جنازه، پیغمبر صلی الله علیه و اله پا برهنه و بدون عبا حرکت می کردند. گاهی طرف راست و گاهی طرف چپ تابوت را می گرفتند تا نزدیک قبر سعد رسیدند.
حضرت خود داخل قبر شد و او را داخل قبر گذاشتند و دستور دادند سنگ و آجر و وسایل دیگر را بیاورند، سپس با دست مبارک خود، لحد را ساختند و خاک بر او ریختند و در آن خللی دیدند، پس آن را برطرف کردند و فرمودند:
من می دانم این قبر به زودی هنه و فرسوده خواهد شد؛ اما خداوند دوست دارد هر کاری که بنده اش انجام می دهد محکم باشد.
در این هنگام مادر سعد کنار قبر آمد و گفت:
سعد! بهشت بر تو گوارا باد.
رسول خدا صلی الله علیه و اله فرمودند: مادر سعد، ساکت باش! با این جزم و یقین از جانب خداوند حرف نزن! اکنون سعد گرفتار فشار قبر است و از این امر آزرده است، سپس از قبرستان برگشتند.
مردمی که همراه پیامبر صلی الله علیه و اله بودند عرض کردند: یا رسول الله صلی الله علیه و اله! کارهایی که برای سعد انجام دادید نسبت به هیچ کس انجام نداده بودید، شما با پای برهنه و بدون عبا جنازة او را تشییع فرمودید. رسول خدا صلی الله علیه و اله فرمودند: ملائکه نیز بدون عبا و کفش بودند و من نیز از آنان پیروی کردم.
عرض کردند: گاهی طرف راست و گاهی طرف چپ تابوت را گرفتید.
حضرت فرمودند: چون دستم در دست جبرئیل بود و او هر طرف را می گرفت من هم می گرفتم. عرض کردند: یا رسول الله صلی الله علیه و اله! بر جنازه سعد نماز خواندید و با دست مبارک تان او را در قبر گذاشتید و قبرش را با دست خود درست کردید، باز هم می فرمایید فشار قبر سعد را گرفت؟!
حضرت فرمودند: آری! سعد در خانه بداخلاق بود. فشار قبر به خاطر همین است.
انسان دوزخی
ابودردا می گوید: به پیامبر صلی الله علیه و اله عرض شد که فلان زن روزها روزه می گیرد و شب ها به عبادت می پردازد؛ ولی بدخلق است و همسایگانش را با زبانش می آزارد.
پیامبر صلی الله علیه و اله فرمودند: خیری در او نیست و اهل دوزخ است.
شرط ازدواج
عین بن بشار می گوید: به امام رضا علیه السلام نامه نوشتم فامیلی دارم که به خواستگاری آمده است؛ ولی بداخلاق است.
حضرت فرمودند: اگر بداخلاق است به او همسر ندهید.
به جهت ترویج فرهنگ اسلامی و معرفتی ، استفاده از کلیه ابزارها ، قالبها ، مقالات و محتویات چندرسانه ای (صدا و تصویر) به جز برای موارد تجاری بلامانع است .
کپی برداری و حذف کپی رایت از آواتارها، ابزارهای وبلاگی (کد و گرافیک) و قالبهای پایگاه جامع عاشورا شرعا حرام و قابل پیگرد قضایی است.
Copyright © 2014 / 1393 Ashoora.ir
چند نکته:
• نظرات شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت منتشر خواهد شد.
• نظرات تکراری و تبلیغاتی(به جز وبلاگ ها) تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• در صورتی که نظر شما نیاز به پاسخ دارد، پاسخ خود را در ذیل همان موضوع دنبال فرمایید.